Rieel organisatieverbeteringenRieel organisatieverbeteringen
Rieel organisatieverbeteringen

Tablet voor zakelijk gebruik valt tegen

Rieel-Info nummer 2016-35

Natuurlijk, iedereen wordt blij van een tablet van de zaak. Het apparaat is handig in gebruik, het formaat past in iedere tas en is bovendien super hip. Eindelijk ben je van die loodzware en trage laptop af. Maar dan. In de praktijk valt het werken met een tablet vaak tegen. Zeker voor secretaresses die optimaal gebruik maken van hun computer op kantoor. Zij lopen al snel tegen de volgende zaken aan. Lees meer >>

Aanbieding van de maand: Notuleren met een laptop
d.d. 11-11-2016

Notuleren van vergaderingen is een belangrijke en ook een tijdrovende taak van een secretaresse. Niet zo zeer de vergadering op zich, maar vooral het uitwerken van de notulen achteraf kost vaak veel tijd. Deze training biedt uitkomst. De bedoeling is dat je in staat bent aan het einde van de vergadering je verslag al voor ten minste 75% gereed te hebben. Na een aantal maanden praktijkervaring zal dit zeker nog verbeteren. En dat is natuurlijk pas echt interessant: jij bent minder tijd kwijt én de vergaderdeelnemers kunnen eerder beschikken over het verslag.

De training wordt gegeven op vrijdag 11 november aanstaande van 09.30 – 16.30 uur in ’s-Hertogenbosch. 

Actie alleen geldig bij aanmelding tot en met 4 november 2016.

 Schrijf nu in en ontvang 15 procent korting!

Brigitte van de Westelaken, secretaresse bij Elde College:

 

Tijdens mijn carrière heb ik nooit hoeven notuleren. Daarom leek mij juist de training “Notuleren met een laptop” een mooie aanvulling op mijn vakkennis. Ik heb tijdens deze training geleerd een vergadering zodanig voor te bereiden dat het maken van goede notulen of een actie- en besluitenlijst geen tijdrovende klus meer hoeft te zijn. Deze training is een echte aanrader, ook voor ervaren notulisten.”

Schrijf nu in en ontvang 15 procent korting!

Nieuws voor secretaresses

Google Translate gaat beter vertalen
Vertaalmachine Google Translate is van plan een nieuw 'systeem' (Neural Machine Translation) in gebruik te nemen, dat naar complete zinnen en de context daarvan kijkt. De kwaliteit van de Google-vertalingen zou op deze manier aanzienlijk moeten verbeteren.
Bron: Onzetaal.nl 

Microsoft rolt Planner uit voor gebruikers van Office 365
Microsoft is begonnen met het uitrollen van de software Planner voor gebruikers van de Office 365-bundel. Met de software kunnen planningen worden gemaakt en taken worden verdeeld. Volgens de softwaremaker maakt Planner het structureren van teamwerk makkelijker voor bedrijven, scholen en organisaties.
Bron: Nu.
nl

Zakelijke tarieven PostNL in 2017 omhoog
Frankeert uw organisatie poststukken met een frankeermachine van PostNL, dan kunnen organisaties volgend jaar op een verhoging van de tarieven rekenen. Toezichthouder ACM (Autoriteit Consument & Markt) heeft daar toestemming voor gegeven. Goed om alvast rekening mee te houden bij de raming van de budgetten.
Bron: Rendement.nl

 

Rieel organisatieverbeteringen

https://www.facebook.com/rieelsecretaresses