Rieel organisatieverbeteringenRieel organisatieverbeteringen
Rieel organisatieverbeteringen

Secretaresse weigert scholing

Rieel-Info nummer 2016-36

Waar de ene secretaresse staat te trappelen om trainingen en workshops te volgen, weigert de andere secretaresse. Veel werkgevers bieden hun werknemers scholing aan, zelfs in deze tijden van crisis. Het getuigt van goed werkgeverschap en sluit aan bij het principe van blijvend leren. Ook zie ik de positieve trend dat werkgevers zich bij scholing niet alleen richten op de professionals maar dat ook de ondersteunende functies niet langer vergeten worden bij het ontwikkelen van het scholingsjaarplan. Veel secretaresses zijn blij met deze mogelijkheden. Groot was dan ook mijn verbazing dat de afgelopen weken bij twee van mijn klanten enkele secretaresses bedankten voor het aanbod. Lees meer >>

Aanbieding van de maand: Secretaressehogeschool jaaropleiding 2017

Zie jij ook dat steeds meer leuke secretaressefuncties op hbo-niveau zijn? Heb jij veel ervaring maar geen hbo-certificaat? Wil jij nog jaren met plezier een manager proactief ondersteunen? Dan is de Secretaressehogeschool echt iets voor jou. Haal ook je hbo-certificaat.

De jaaropleiding 2017 van de Secretaressehogeschool wordt gegeven op tien donderdagen van 09.30 - 16.30 uur in
's-Hertogenbosch. 

De feiten spreken voor zich:
- de Secretaressehogeschool is de snel groeiende hbo-opleiding voor secretaresses;
- de Secretaressehogeschool was in 2014 en 2015 volledig uitverkocht;
- ruim 90% van secretaresses die deelnamen heeft nu een (betere) baan;
- meer dan 500 werkgevers in Nederland kiezen voor de kwaliteit van Rieel;
- soortgelijke opleidingen bij andere instituten zijn niet specifiek voor secretaresses en/of veel duurder.

We starten met een nieuwe groep op donderdag 26 januari 2017. Investeer in jezelf en schrijf je nu in voor de jaaropleiding van de Secretaressehogeschool. 

Actie alleen geldig bij aanmelding tot en met 31 december 2016.

 Schrijf nu in en ontvang 15 procent korting!

Susan Haagsman, werkzoekend secretaresse:

 

Direct na het behalen van mijn diploma mbo-secretarieel kwam ik tot de conclusie dat de inhoud van mijn opleiding en het niveau onvoldoende aansluit bij de gestelde eisen op de arbeidsmarkt. Ik heb gekozen voor de Secretaressehogeschool van Rieel omdat deze praktijkgericht en kleinschalig is. En niet onbelangrijk: je kunt na een jaar hard werken je hbo-certificaat in ontvangst nemen! Het eerste gedeelte zit er voor mij nu op en mijn verwachtingen zijn meer dan waargemaakt. Ik raad alle mbo-secretaresses aan deze opleiding te volgen.

Nu nog een leuke baan voor mij als junior secretaresse in het gebied van Arnhem, Ede, Den Bosch, Nijmegen en Tiel voor
32-40 uur. Kijk gerust eens op mijn LinkedIn-profiel:

https://www.linkedin.com/in/susan-haagsman

Schrijf nu in en ontvang 15 procent korting!

Nieuws voor secretaresses

Schuld ook bij secretaresse?
De integriteitscommissie van de politie die de ’geldsmijtrel’ rond de Centrale Ondernemingsraad (COR) onderzoekt, heeft nu ook de secretaresse van de voorzitter op de korrel. Tegen de vrouw is een intern onderzoek gestart. Dat meldt een bron rond het uiterst vertrouwelijke, disciplinaire onderzoek naar het uitgavenpatroon van de COR. De korpsleiding bevestigt dat er een nieuw intern onderzoek is gestart, maar wil niet zeggen om wie het gaat.
Bron: De Telegraaf 

Studentstop op secretariële mbo-opleidingen
Afgelopen periode zijn er diverse artikelen, studies en onderzoeken verschenen over de secretaresse en over het robotiseringsrisico van administratieve functies. 70% van de studenten die een secretariële opleiding (op mbo 4 niveau) volgt, wordt opgeleid voor werk dat over 20 jaar niet meer bestaat. Robots en computers hebben tegen die tijd de taken grotendeels overgenomen.
Bron: Ontsecretaressen


Chinese taal- en cultuurdag
Rieel is gestart met de ontwikkeling van een unieke trainingsdag voor secretaresses op het gebied van de Chinese taal- en cultuur. Steeds meer Nederlandse bedrijven en ook non-profitorganisaties krijgen Chinese eigenaren, aandeelhouders en/of samenwerkingspartners. De cijfers liegen er niet om. Een slimme secretaresse zorgt dat ze een paar woorden Chinees spreekt en de zakelijke gebruiken kent.
Bron: Rieel

 

Rieel organisatieverbeteringen

https://www.facebook.com/rieelsecretaresses

Bewaren

Bewaren

Bewaren