Rieel organisatieverbeteringen
Rieel organisatieverbeteringen

Kennis Chinees vereist

Rieel-Info nummer 2017-38

Wees niet verrast als je een leuke vacature ziet waarbij kennis van de Chinese taal- en cultuur wordt gevraagd. Huh zul je denken? Chinees? Ja, je leest het goed: Chinees vereist voor secretaresses die solliciteren bij een gewoon Nederlands bedrijf of zelfs een non-profit organisatie. En nee, ik ben niet gek geworden. Ik geef je mijn beste tip om je als secretaresse voor te bereiden op de toekomst en je echt te onderscheiden ten opzichte van je collega-secretaresses. Lees meer >>

Aanbieding van de maand: Chinese taal- en cultuurdag d.d. 14-03-2017

In deze training staan de belangrijkste feiten over China, de gesproken taal, de karakters, de cultuur en de manier waarop Chinezen met elkaar omgaan op het programma. Uiteraard drinken we Chinese thee en serveren we een authentieke lunch. Speciaal voor ervaren managementondersteuners als jij die voorbereid willen zijn op Chinese bezoekers bij hun bedrijf of instelling.

Deze training
wordt gegeven op dinsdag 14 maart aanstaande van 09.30 tot 16.30 uur in ’s-Hertogenbosch.

Actie alleen geldig bij aanmelding tot en met 28 februari 2017.

Schrijf nu in en ontvang 15 procent korting!

Simone Sars-Huijser van Reenen,
Rieel-trainer Chinese taal- en cultuur:

 

Ik ben doctorandus in de Sinologie, d.w.z. dat ik Chinese taal en letterkunde heb gestudeerd. Ik ben afgestudeerd met een bedrijfskundige richting en ben werkzaam geweest bij Nederlandse bedrijven die zaken doen met China. Op dit moment ben ik Dutch representative voor een Chinese industriële bakkerij die een aantal Nederlandse bedrijven vertegenwoordigd in China. Ik hoop dat ik jullie tijdens de Chinese taal- en cultuurdag van Rieel kan inspireren en jullie veel kan leren over China en het samenwerken met Chinezen.

Schrijf nu in en ontvang 15 procent korting!

Nieuws voor secretaresses

Taalvoutjes kiest leukste taalvoutje van 2016
‘Wij berijden onze eigen taarten speciaal voor u’ is het leukste taalvoutje van afgelopen jaar. De tekst, die te lezen was op een bord bij een horecagelegenheid, behaalde de eerste plaats in de jaarlijkse Grote Voutjesverkiezing, georganiseerd door het taalfoutenplatform Taalvoutjes.
Bron: Onzetaal.nl  

Google: nu ook leestekens in zoekopdracht
Google heeft de functionaliteit van de zoekmachine uitgebreid. Het wordt nu ook mogelijk om leestekens op te nemen in de zoekopdracht. Tot nu toe negeerde Google dergelijke tekens als iemand ze intypte in de zoekbalk.
Bron: Rendement.nl

Nu al overstappen naar Windows 10
Microsoft adviseert gebruikers met Windows 7 uit veiligheidsoverwegingen alvast over te stappen naar Windows 10, ook al wordt Windows 7 nog drie jaar ondersteund. Door een groei in malware-aanvallen op het onveiliger wordende Windows 7 is het volgens de Microsoft-topman ook duurder voor bedrijven om het systeem veilig te houden.
Bron: Nu.nl 

 

Rieel organisatieverbeteringen

https://www.facebook.com/rieelsecretaresses