Rieel organisatieverbeteringen
Rieel organisatieverbeteringen

Secretaresse trapt hard

Rieel-Info nummer 2017-39

Vaak wordt gezegd dat je bij meningsverschillen niet op de "man maar op de bal moet spelen". Met deze term uit de voetbalwereld bedoelt men dat je de inhoud bestrijdt zonder de ander als persoon aan te vallen. In de secretaressewereld kom ik de uitdrukking ook regelmatig tegen. Helaas nemen sommige secretaresses het spreekwoord al te letterlijk. Zij geven een loeiharde trap tegen de balLees meer >>

Aanbieding van de maand: Communicatie in complexe situaties d.d. 06-04-2017

Als secretaresse communiceer je de hele dag. Vaak gaat dat “vanzelf” goed. Het komt echter ook voor dat jij dacht iets duidelijk te hebben gecommuniceerd, terwijl de ander het toch anders heeft opgevat. Een communicatiemisverstand komt het resultaat niet ten goede, het kost extra tijd en energie en veroorzaakt soms ook nog frustraties. In deze training leer je hoe je trefzeker en glashelder communiceert. Ook als die ander vage taal gebruikt of jou probeert te imponeren en jij misschien de neiging krijgt om je mening af te zwakken. We behandelen zowel methodes om je boodschap duidelijk naar voren te brengen als methodes om met meer zelfvertrouwen te communiceren.

Deze training wordt gegeven op donderdag 6 april aanstaande
van 09.30 tot 16.30 uur bij 073 Meeting Company in
’s-Hertogenbosch.

Actie alleen geldig bij aanmelding tot en met 28 maart 2017.

Schrijf nu in en ontvang 15 procent korting!


Brenda Klein-Carty
,
Managementassistente Gelre ziekenhuizen:

 

“Tijdens de training “Communicatie in complexe situaties” werd me duidelijk hoe ik als secretaresse meer verantwoordelijkheid kan nemen in de communicatie met anderen. Ook als de ander niet op dezelfde manier in mij wil investeren. Mijn woorden hebben niet alleen betrekking op de boodschap maar leveren ook een goede bijdrage aan een prettige samenwerkingsrelatie met mij, mijn manager en mijn organisatie. Veel herkenningspunten met bijbehorende handige technieken. Een must voor iedere secretaresse!”

Schrijf nu in en ontvang 15 procent korting!

Nieuws voor secretaresses

Voormalig COA-directeur laat secretaresse fraude verdoezelen
Voormalig COA-directeur Nurten Albayrak is in hoger beroep door het gerechtshof in Den Haag tot een werkstraf van honderd uur veroordeeld. Volgens het hof is bewezen dat zij in september 2011 haar secretaresse opdracht heeft gegeven om achteraf werkafspraken in haar digitale agenda te zetten, die in werkelijkheid niet hadden plaatsgevonden. Daarmee kon zij het privégebruik van haar dienstauto maskeren.
Bron: De Telegraaf

Nederlanders zijn de gelukkigste werknemers van heel Europa
Van alle Europese werknemers zijn Nederlanders het gelukkigst. Meer dan driekwart van de werknemers is tevreden over zijn werk, de relatie met collega's en het stressniveau. Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener ADP onder 10.000 Europese werknemers, waaronder 1.300 Nederlanders. De minst tevreden werknemers wonen in Italië.
Bron: rtlz.nl

Virussen komen nu ook binnen via open sollicitaties
Ransomware is een vorm van malware, waarbij software een computer binnendringt en (bestanden op) de computer blokkeert.  De cybercrimineel probeert het slachtoffer daarna te dwingen om losgeld te betalen om de controle over de computer weer terug te krijgen. Ransomware is vaak verwerkt in online advertenties, maar kan een pc ook binnenkomen via een e-mail. Dit laatste blijkt specifiek een risico te zijn voor organisaties die sollicitatie-e-mails ontvangen. De ransomware is dan in een bijlage (met het cv) opgenomen.
Bron: Rendement.nl
 

 

Rieel organisatieverbeteringen

https://www.facebook.com/rieelsecretaresses