Rieel organisatieverbeteringenRieel organisatieverbeteringen
Rieel organisatieverbeteringen

Notuleertips voor gevorderden

Rieel-Info nummer 2017-40

Notuleren is en blijft vaak lastig. In deze column enkele goede tips voor secretaresses die ingewikkelde beleidsvergaderingen notuleren. Vaak moeizame besprekingen en wellicht ook felle discussies die je moet samenvatten in een professioneel verslag. En dat is behoorlijk complex, zeker als er geen concrete actiepunten of besluiten zijn. Lees meer >>

Aanbieding van de maand: Notuleren met een laptop d.d. 16-05-2017

Notuleren van vergaderingen is een belangrijke en ook een tijdrovende taak van een secretaresse. Niet zo zeer de vergadering op zich, maar vooral het uitwerken van de notulen achteraf kost vaak veel tijd. Deze training biedt uitkomst. De bedoeling is dat je in staat bent aan het einde van de vergadering je verslag al voor ten minste 75% gereed te hebben. Na een aantal maanden praktijkervaring zal dit zeker nog verbeteren. En dat is natuurlijk pas echt interessant: jij bent minder tijd kwijt én de vergaderdeelnemers kunnen eerder beschikken over het verslag.

Deze training wordt gegeven op dinsdag 16 mei aanstaande van 09.30 tot 16.30 uur op het Rieel-kantoor in ’s-Hertogenbosch.

Actie alleen geldig bij aanmelding tot en met 7 mei 2017.


Schrijf nu in en ontvang 15 procent korting!


Rianne Smeets,
OndernemersOndersteuner/Virtueel assistente
Smeets OndernemersOndersteuning:

 

 Door een samenloop van toevalligheden ben ik 13 jaar geleden als officeprofessional aan het werk gegaan. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat ik vele functies heb vervuld binnen diverse bedrijven en projecten. Zo'n drie jaar geleden kwam ik in de wereld van projectmanagement terecht en werd mij steeds vaker verzocht om overleggen te notuleren. Een klus die ik prima kon klaren, maar mij veel tijd kostte. Het liefste ging ik nog aan de slag met pen en papier, maar natuurlijk was ik ook nieuwsgierig of het gebruik van een laptop mij tijd zou besparen. Nou, dat is wel gebleken: door de training "Notuleren met een laptop" heb ik geleerd door een goede voorbereiding heel veel tijd te besparen tijdens de uitwerking. Ik ben dan ook heel blij dat ik besloten heb om deze training te volgen!


Schrijf nu in en ontvang 15 procent korting!


Nieuws voor secretaresses

Iedereen baas over zijn eigen scholingspotje
Veel werknemers hebben het nu al, een potje waarmee een cursus of opleiding betaald kan worden. Maar die potjes worden beheerd door de baas. En dat moet veranderen, vindt de Sociaal Economische Raad (SER). Niet het bedrijf, maar de werknemer zélf moet kunnen bepalen waar dat opleidingsgeld aan wordt uitgegeven. Zodat je, als het nodig is, gemakkelijker kunt doorstromen naar een andere functie of baan.
Bron: RTL Z

Meer grammatica
Zonder grammaticale basis heb je niet veel aan de lees-, luister- en spreekvaardigheid waar het vreemdetalenonderwijs op havo en vwo nu de nadruk op legt. Leerlingen beheersen de taal na het eindexamen in onvoldoende mate. Meer taalkunde is een oplossing om de te leren talen een context te geven.
Bron: Onzetaal

Lezen beeldscherm vertraagt
Dossiers of vakliteratuur lezen vanaf het beeldscherm vertraagt tot wel 30% ten opzichte van lezen vanaf papier.
Bron: @BeterOnthouden/Frans Duijts 

 

Rieel organisatieverbeteringen

https://www.facebook.com/rieelsecretaresses