Rieel organisatieverbeteringenRieel organisatieverbeteringen
Rieel organisatieverbeteringen

Waardeloze tips voor secretaresses

Rieel-Info nummer 2017-43

Events, trainingen, meetings, workshops, coffees: je wordt als secretaresse overspoeld met uitnodigingen om mee te doen. Gelikte termen, glossy folders en een bombardement van berichten via social media. Men kan niet wachten om jou en je collega-secretaresses te voorzien van tips en trucs. Al dan niet “gratis”. Maar hoe herken je kwaliteit? Voorkom je dat je naar huis gaat met waardeloze tips als “Eet een ijsje bij het ontbijt!”? Lees meer >>

Aanbieding van de maand: Taalvaardigheid Engels opfrissen d.d. 1 september 2017 

In deze training komen de meest voorkomende valkuilen aan bod: grammatica, spelling, woordkeuze en leestekens. Ook wordt kort stilgestaan bij de verschillen tussen het Brits en Amerikaans Engels. Daarnaast besteden we aandacht aan het schrijven van brieven en e-mails en geven we handige tips voor vergaderen, notuleren en telefoneren in het Engels. Geen saaie en ingewikkelde theorie, maar korte en praktische oefeningen. Je kunt deze snel toepassen in jouw eigen praktijk. Speciaal voor ervaren managementondersteuners als jij die aan een dag uitleg genoeg hebben om hun bestaande kennis op te frissen.

Deze training wordt gegeven op vrijdag 1 september aanstaande van 09.30 tot 16.30 uur in Woerden.

Actie alleen geldig bij aanmelding tot en met 15 augustus 2017.


Schrijf nu in en ontvang 15 procent korting!


Esther Magnin, secretaresse Zorgplein gemeente Doetinchem:

Esther Magnin

"Vorig jaar heb ik met veel plezier deelgenomen aan de training “Taalvaardigheid Engels”. Het was voor mij een tijd geleden dat ik in het Engels een zakelijk gesprek heb gevoerd en een zakelijke brief heb geschreven. De opfristraining heb ik als zeer nuttig ervaren. In deze training werd aandacht  besteed aan veelvoorkomende fouten. Ook werden nuttige tips gegeven voor zowel schriftelijke als mondelinge communicatie in het Engels. Aan de hand van de zeer handige kaart, waar alle spelregels zijn terug te vinden,  weet ik zeker dat ik een goede brief in het Engels kan schrijven.”

Schrijf nu in en ontvang 15 procent korting!


Nieuws voor secretaresses

Succesvol flexibel werken met digitale tools
Werknemers zijn productiever als het makkelijker is om vanaf verschillende werkplekken met collega’s in contact te blijven. Hiervoor moet uw organisatie investeren in digitale samenwerkingstools.
Bron: Rendement

I
nchecken met smartphone bij zakelijk reizen
Zakenreizen en woon-werkverkeer kunnen weer ietsje makkelijker worden door de mogelijkheid om bij het openbaar vervoer in te checken met de smartphone in plaats van de OV-chipkaart. Reizigers met een Android-telefoon en een abonnement bij KPN of Vodafone kunnen hiervan gebruikmaken. Via de app kan de gebruiker zijn chipkaart eenmalig koppelen aan de telefoon.
Bron: Rendement

Briefgeheim geldt ook voor concept e-mail
De plannen voor het nieuwe briefgeheim voor digitale communicatie gelden ook voor concept e-mails in mailboxen. Als werknemers concept-emails op de harde schijf opslaan in plaats van in de mailbox, worden deze berichten niet beschermd door het nieuwe briefgeheim.
Bron: Rendement

 

Rieel organisatieverbeteringen

https://www.facebook.com/rieelsecretaresses