Rieel organisatieverbeteringenRieel organisatieverbeteringen
Rieel organisatieverbeteringen


Een laptop is meer dan een schrijfblok

Rieel-Info nummer 2018-49

Veel secretaresses maken de overstap: van schrijfblok naar laptop bij het notuleren. In mijn ogen een hele goede keuze. Ik hoor secretaresses vaak het argument gebruiken: “ik kan nu eenmaal sneller typen dan schrijven, dus dat is heel handig die laptop bij het notuleren”. Maar dan gebruik je de laptop eigenlijk als een digitaal schrijfblok. En dat is een gemiste kans. Een laptop biedt juist meer mogelijkheden. Lees verder >>


Aanbieding van de maand: notuleren met een laptop d.d. 23 februari 2018 

Notuleren van vergaderingen is een belangrijke en ook een tijdrovende taak van een secretaresse. Niet zozeer de vergadering op zich, maar vooral het uitwerken van de notulen achteraf kost vaak veel tijd. Deze training biedt uitkomst. De bedoeling is dat je in staat bent aan het einde van de vergadering je verslag al voor ten minste 75% gereed te hebben. Na een aantal maanden praktijkervaring zal dit zeker nog verbeteren. En dat is pas echt interessant: jij bent minder tijd kwijt én de vergaderdeelnemers kunnen eerder beschikken over het verslag.

Deelnemers dienen zelf een laptop mee te brengen naar de training “Notuleren met een laptop”. Dit biedt vele voordelen: je werkt tijdens de training met de juiste versie van Word, de instellingen van jullie huisstijl zijn geïnstalleerd, de spellingscontrole herkent het jargon dat jullie gebruiken en je kunt de laptop tijdens de training goed instellen voor de toekomst. Indien je niet over een laptop beschikt, dan kun je er een van ons huren. De kosten hiervan bedragen 35 euro per dag. Vooraf reserveren is noodzakelijk.

Deze training wordt gegeven op vrijdag 23 februari aanstaande van 09.30 tot 16.30 uur in ‘s-Hertogenbosch.

Actie alleen geldig bij aanmelding tot en met 12 februari 2018.

Schrijf nu in en ontvang 15 procent korting!

Callista Kraakman-van Montfoort, officemanager bij VFM Facility Experts

rieel-nb-1849

"Notuleren met een laptop" een dag training waar
je een notuleerleven lang plezier van zult hebben. Nee, notuleren is niet altijd leuk. Maar met de tips en tricks die je meekrijgt wordt het een stuk eenvoudiger. Daarnaast is de persoonlijke touch van trainer Diana Mouw-van Riel de kers op de taart!
!"
 

Schrijf nu in en ontvang 15 procent korting!

Nieuws voor secretaresses

Gebruik van 'hun' is meest opgezochte taalkwestie van 2017
De vraag wanneer je hen en wanneer je hun in een zin gebruikt, is de meest opgezochte taalkwestie van 2017. Vorig jaar hebben 342.000 mensen hierover advies gevraagd via de website van taalgenootschap Onze Taal.
Bron: nu.nl

Dataverwerking Windows 10 in strijd met Nederlandse wet
Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens worden gebruikers niet duidelijk geïnformeerd over welke gegevens Microsoft gebruikt en voor welke doeleinden dat gebeurt. Daarnaast krijgen gebruikers niet de optie om toestemming te geven voor het verzamelen van data in Windows 10. De dataverzameling kan alleen worden beperkt door gebruikers, waarbij alleen beperkte gegevens worden verwerkt.
Bron: nu.nl

Facebook voert in zes landen een test uit met het opsplitsen van de nieuwsfeed.
In één berichtenstroom worden alleen nog updates van vrienden en familie getoond, terwijl posts van bedrijven in een aparte feed terechtkomen. Als het experiment breder wordt uitgerold, zou dat grote gevolgen kunnen hebben voor bedrijven. Zij zouden enkel nog in de 'persoonlijke' nieuwsfeed kunnen komen door te betalen voor advertenties. Nu kunnen bedrijven ook nog gratis consumenten bereiken door ervoor te zorgen dat zij hun pagina 'liken'.
Bron: nu.nl
          

 

Rieel organisatieverbeteringen

https://www.facebook.com/rieelsecretaresses