Rieel organisatieverbeteringenRieel organisatieverbeteringen
Rieel organisatieverbeteringen


Tips voor secretaresses zonder budget

Rieel-Info nummer 2018-53

Persoonlijke ontwikkeling is een onderwerp waar ik je regelmatig over informeer. Soms is het lastig om als secretaresse voldoende scholingsbudget te krijgen. Je werkgever keurt je verzoek af of je hebt geen werk. Wat zijn dan mogelijkheden om toch aan wat extra budget te komen? Hier de belangrijkste tips voor secretaresses die toch willen investeren in opleiding en training! Lees meer >>

Aanbieding van de maand: training Excel 2010/2013/2016 (gevorderden) d.d. 5 juni 2018

Ondanks alle nieuwe programma’s op de markt, kiest nog steeds het overgrote deel van de Nederlandse organisaties voor Microsoft Office. Niet alleen secretaresses maar ook hun managers en collega’s werken met de programma’s van Microsoft. Iedereen die een beetje handig is, kan er prima mee werken. Van secretaresses verwachten we dus meer, veel meer. Zij dienen niet alleen zelf met Office te kunnen werken, maar ook problemen van anderen op te lossen en ook de specialistische functies toe te kunnen passen. Precies die dingen die je niet zelf leert, maar waarvoor een training noodzakelijk is. Rieel biedt deze specialistische computerkennis en –vaardigheden voor secretaresses.

Deze training wordt gegeven bij De Zandkamer in 's-Hertogenbosch op dinsdagmiddag 5 juni aanstaande van 13.30 uur tot 16.30 uur.

Actie alleen geldig bij aanmelding tot en met 1 juni 2018!

Schrijf nu in en ontvang 15 procent korting!

Rolf Hoogenberg, trainer bij Rieel-organisatieverbeteringen:

Rolf Hoogenberg

“Excel: voor de één een groot mysterie, voor de ander een ontzettend handig en multi-inzetbaar programma. Excel goed onder de knie krijgen is vooral een kwestie van doen maar uiteraard kunnen vaardigheden aangeleerd en uitgebreid worden door het volgen van een training. De training 'Excel voor gevorderden' is bedoeld voor de gebruikers die al enige ervaring met het programma hebben en beter en sneller met het programma willen werken. Aan de orde komen onder andere rubriceren, rekenen met data en tijden, relatieve en absolute waarden, draaitabellen en grafieken maken en macro’s maken. Heb jij je altijd al afgevraagd hoe je bepaalde handelingen in Excel beter, sneller of makkelijker kunt doen? Dan is de training Excel voor gevorderden echt iets voor jou!”

Schrijf nu in en ontvang 15 procent korting!

Nieuws voor secretaresses

AVG: werkgever moet voor 25 mei cv’s verwijderen
In de richtlijn van de Sollicitatiecode van de NVP is een bewaartermijn van maximaal vier weken opgenomen. Als een werkgever de gegevens van een sollicitant langer in portefeuille wil houden, heeft hij hiervoor toestemming nodig. Heeft uw organisatie op dit moment cv’s die langer in de database staan en waarvoor geen toestemming is gevraagd, dan moeten deze dus verwijderd worden.
Bron: Rendement

Werkgevers hebben vaak niet door dat ze zwangere vrouwen discrimineren
Het aantal gevallen van zwangerschapsdiscriminatie neemt maar niet af in Nederland. Afgelopen jaar constateerde het  College voor de Rechten van de Mens (CRM) dat 43 procent van de zwangere vrouwen in Nederland mogelijk last heeft van zwangerschapsdiscriminatie. Dit zou gelijkstaan aan tienduizenden vrouwen.
Bron: Nu.nl

Forse afname mbo-secretaresses
Het gaat niet goed met de secretaresse in Nederland, volgens cijfers van het UWV. Van de ruim 100.000 secretaresses waren er binnen 15 jaar nog maar 51.000 over. Vooral secretaresses op mbo-niveau zijn de dupe. Er wordt steeds vaker om hbo-niveau gevraagd, omdat er nu meer assertiviteit, proactiviteit en meedenken verwacht wordt.
Bron: RTL-nieuws

 

Rieel organisatieverbeteringen

https://www.facebook.com/rieelsecretaresses