Rieel organisatieverbeteringenRieel organisatieverbeteringen
Rieel organisatieverbeteringen


Gevaar van alleen complimenten

Rieel-Info nummer 2018-61

Functioneringsgesprekken: de een kijkt er al reikhalzend naar uit om de stand van zaken te bespreken, terwijl de ander met knikkende knieën het gesprek ingaat. Wat een opluchting als je voor het tweede opvolgende jaar alleen maar complimenten krijgt. Niets dan lof, alles gaat perfect en vooral op deze manier doorgaan, aldus de woorden van je manager. Of je met zo’n beoordeling echt heel blij moet zijn, is nog maar de vraag. Lees meer >>

Scholing van de maand: Secretaressehogeschool jaaropleiding 2019

Zie jij ook dat leuke secretaressefuncties vaker op hbo-niveau zijn? Heb jij wel veel ervaring, maar geen hbo-certificaat? Wil jij nog jaren met plezier een manager proactief ondersteunen? Dan is de Secretaressehogeschool echt iets voor jou! 

De feiten spreken voor zich:
- de Secretaressehogeschool is de snelst groeiende hbo-opleiding
   voor secretaresses;
- ruim 90% van de secretaresses die deelnamen heeft nu een
   (betere) baan;
- meer dan 500 werkgevers in Nederland kiezen voor de
   kwaliteit van Rieel;
- soortgelijke opleidingen bij andere instituten zijn niet specifiek
   voor secretaresses en/of veel duurder.

We starten weer met een nieuwe groep op donderdag 14 februari 2019. Investeer in jezelf en schrijf je nu in voor de jaaropleiding 2019 van de Secretaressehogeschool in ’s-Hertogenbosch.

Investeer ook in de toekomst en schrijf nu in!

Monique Doek, directieassistent Van der Valk Deutschland GmbH:

Monique Doek

“Onlangs mocht ik mijn hbo-certificaat van de Secretaressehogeschool in ontvangst nemen. Ik ben erg blij om mijn jarenlange ervaring in de praktijk nu officieel te bevestigen.
Na een carrière in de toeristensector heb ik de overstap gemaakt naar een managementondersteunende functie in de hotelbranche. Met veel plezier assisteer ik al jaren de eigenaar van verschillende hotels. Het is een veelzijdige en hectische functie waarbij zowel het tempo en de lat erg hoog ligt. Door de Secretaressehogeschool is mijn zelfvertrouwen gesterkt en heb ik nu de juiste handvatten om zelf de regie te hebben en te houden over mijn brede takenpakket.

De Secretaressehogeschool biedt het juiste fundament voor secretaresses met een ambitieuze directie. Het is een meerwaarde niet alleen voor mij maar ook voor mijn directeur.’’

Investeer ook in de toekomst en schrijf nu in!

Nieuws voor secretaresses

Schaf de kantoortuin af
Jarenlang onderzoek heeft uitgewezen dat het brein gevoelig is voor afleiding. Toch kiezen bedrijven massaal voor kantoortuinen. Het is voor een effectief arbeidsproces cruciaal dat managers en werknemers zich er bewust van worden dat we zuinig moeten zijn op onze concentratie en aandacht omdat we er maar een beperkte hoeveelheid van hebben.
Bron: NRC.nl

Merendeel van Nederlanders weet niet van bestaan stemassistenten
Slechts een derde van de Nederlanders heeft ooit van stemdiensten als Siri en de Google Assistent gehoord. Van de Nederlanders zegt 12 procent weleens gebruik te maken van stemassistent Siri op Apple-apparaten, gevolgd door 8 procent die de Google Assistent zegt te gebruiken. Amazon Alexa weet slechts 1 procent van de Nederlanders te bereiken.
Bron: NU.nl

Inzicht in werktijd met een time-tracking app
Het is niet altijd makkelijk om een goede balans te bewaren tussen werk en vrije tijd. Zeker niet wanneer u ook (deels) vanuit huis werkt. De verleiding is groot om ook ’s avonds nog even een e-mail te beantwoorden of een verslag te tikken. Met een time-tracking app als Rescue Time op de computer krijgt u weer inzicht in de activiteiten waar u uw uren aan besteedt en zorgt u voor een betere balans tussen werk en privé. 
Bron: Rendement.nl

 

Rieel organisatieverbeteringen

https://www.facebook.com/rieelsecretaresses