Rieel organisatieverbeteringenRieel organisatieverbeteringen
Rieel organisatieverbeteringen


Sollicitatie verpest door social media

Rieel-Info nummer 2019-62

Het is geen geheim dat werkgevers kandidaten googelen tijdens sollicitatieprocedures. In hun zoektocht naar informatie over de sollicitant krijgen organisaties soms ook toegang tot privéberichten en/of foto’s. Wat te denken van een directiesecretaresse die los gaat op een vrijgezellenfeest onder invloed van Flügel? Of een sollicitant die zelfhulpboeken verkoopt over depressies en borderline? Oftewel hoe verpest social media je kansen op een droombaan? Vaak zijn secretaresses zich onvoldoende bewust van de openbare informatie op internet. Lees meer>>

Scholing van de maand: Social media: zakelijk gebruik

LinkedIn, Twitter, Yammer en Facebook: de sociale media van dit moment. Wat is het nu precies? Wat zijn de onderlinge verschillen? En belangrijker nog: wat kunt u er mee als secretaresse om uw positie en die van uw organisatie te versterken? Ook voorbeelden van hoe het vooral niet moet. Er zijn immers grenzen aan openbaarheid.

De training is op donderdag 21 maart 2019 van 09.30 uur tot 12.30 uur in 
’s-Hertogenbosch.

Investeer ook in de toekomst en schrijf nu in!

Liesbeth van Rosmalen, eigenaresse van Van Rosmalen Secretary & Office Support:

Liesbeth van Rosmalen

“In het kader van de Secretaressehogeschool volgde ik ook de training Social media. Niet meer weg te denken in de huidige tijd. Het helpt je een netwerk opbouwen en is een platform om kennis te delen. Tijdens de opleiding zijn onder andere de huidige social media, de overeenkomsten en de verschillen aan bod gekomen. Daarnaast heb ik de do’s en don’ts geleerd van LinkedIn en hoe op een goede manier mijn LinkedIn-profiel in te richten. Niet alleen zijn je connecties belangrijk maar ook: wie zijn de connecties van mijn connecties? Mijn LinkedIn-profiel wordt zeer regelmatig bekeken en ik ontvang regelmatig reacties. Het meesturen van jouw LinkedIn-url is tegenwoordig een must bij sollicitaties. Om op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van social media is een training bij Rieel zeker een aanrader!’’

Investeer ook in de toekomst en schrijf nu in!

Nieuws voor secretaresses

Gratis loopbaanadvies voor 45-plussers vanaf 2019
Iedere werkende van 45 jaar of ouder kan dit jaar gratis advies krijgen van een loopbaanadviseur. De minister benadrukt dat het van belang is dat mensen regelmatig nadenken over hun loopbaanplannen. ‘Iedereen komt aan het begin van het jaar met goede voornemens. Ik denk dat het de moeite waard is om dit jaar met een loopbaanadviseur aan je eigen toekomst te werken.’ De regeling is nog tot 10 januari 2020 beschikbaar.
Bron: AD

Vrouwen voor het eerst hoger opgeleid dan mannen
Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) melden dat vrouwen meer zijn gaan werken en gemiddeld meer uren maken. De meting van het emancipatiebeleid laat zien dat vrouwen voor het eerst hoger opgeleid zijn dan mannen en dat het verschil in uurloon tussen vrouwen en mannen iets kleiner is geworden. Ook zijn er meer vrouwen te vinden in de top van het bedrijfsleven, de wetenschap en bij de overheid. 
Bron: NU.nl

UWV wijzigt Werkwijzer Poortwachter
Er is een nieuwe versie gepubliceerd van de Werkwijzer Poortwachter. In deze richtlijn is het één en ander verduidelijkt en aangevuld. Inhoudelijk is er niets gewijzigd. Omdat de huidige verplichtingen zwaar drukken op werkgevers, heeft het kabinet onlangs aangekondigd enkele wijzigingen te willen doorvoeren in de regels voor re-integratie. Het is de bedoeling om (kleine) werkgevers meer te ontlasten en meer zekerheid te geven. De aangekondigde wijzigingen zijn nog niet definitief en komen dan ook nog niet aan bod in de vernieuwde Werkwijzer Poortwachter.
Bron: Rendement.nl

 

Rieel organisatieverbeteringen

https://www.facebook.com/rieelsecretaresses