Rieel organisatieverbeteringenRieel organisatieverbeteringen
Rieel organisatieverbeteringen


Secretaressedag: koesteren of afschaffen

Rieel-Info nummer 2019-65

Het is weer bijna nationale secretaressedag. Een groot deel van de secretaresses heeft gemengde gevoelens bij dit fenomeen. De ene secretaresse is blij met het cadeautje terwijl voor de andere secretaresse die speciale aandacht niet hoeft. Ook is er een groep secretaresses die secretaressedag ronduit belachelijk vindt. Een ding is zeker: als alle events ter gelegenheid van secretaressedag druk bezocht worden, dan werkt er op secretaressedag nog nauwelijks een secretaresse in ons land. En dat roept vervolgens bij mij de vraag op: koesteren of afschaffen deze speciale dag voor secretaresses? Lees meer>>

Scholing van de maand: Slim werken d.d. 16 mei 2019

We leven in een hectische tijd. Iedereen is druk. In organisaties zijn veranderingen en verbeteringen aan de orde van de dag. Veel secretaresses moeten steeds meer in minder tijd doen. Maar wat betekent dit voor u persoonlijk? Wat betekent dit voor uw huidige manier van werken? Hoe voorkomt u dat u in de haast meer fouten maakt? En hoe gaat u om met stress? In deze training neemt u uzelf en uw werkstijl onder de loep, leert u hoe u nog slimmer kunt gaan werken en hoe u dit kunt toepassen. 

De training is op donderdag 16 mei 2019 van 09.30 uur tot 16.30 uur in De Zandkamer in ’s-Hertogenbosch.  

Investeer ook in de toekomst en schrijf nu in!

Jantien Veerhoek, directiesecretaresse bij kinderopvangorganisatie Kibeo Zuidwest-Nederland

Jantien Veerhoek

“Na tien jaar werkervaring vond ik het tijd om mij verder te ontwikkelen en ben ik op zoek gegaan naar een opleiding op hbo-niveau. Ik startte begin 2018 aan de Secretaressehogeschool. Het secretaressevak verandert en er wordt veel meer van ons als secretaresse verwacht. Een onderdeel van deze opleiding was ‘Slim werken’. Tijdens deze trainingsdag ben ik mij nog bewuster geworden dat een goede dagelijkse planning de basis is voor de werkzaamheden van een secretaresse. De training geeft je meer inzicht in je eigen werkstijl en je ontvangt tips en tools om het slimme werken toe te passen in de praktijk. Erg nuttig vond ik tijdens deze dag het uitwisselen van kennis met medecursisten. Al met al vond ik ‘Slim werken’ een leuk onderdeel en het helpt mij erg in mijn dagelijkse werkzaamheden.”

Investeer ook in de toekomst en schrijf nu in!

Nieuws voor secretaresses

Mariah Carey klaagt persoonlijke assistent aan
Mariah Carey klaagt haar voormalige persoonlijke assistent aan. Zij zou haar "in het geheim" hebben gefilmd terwijl ze "gênante dingen" deed, en ze zou hebben gedreigd de beelden te publiceren als Carey haar niet tot 8 miljoen dollar zou betalen. Carey eist de beelden terug en wil een schadevergoeding.
Bron: NU.nl

Ondersteuning Windows 7 stopt
Op 14 januari 2020 komt er na tien jaar een einde aan de ondersteuning van Windows 7. Het einde van de ondersteuning betekent dat er geen updates meer worden gedaan vanaf dat moment en dat beveiligingslekken niet meer worden gerepareerd, wat grote veiligheidsrisico's met zich meebrengt. Daarnaast kunnen gebruikers geen beroep meer doen op Microsoft bij technische problemen. 
Bron: diverse media

Inspectie SZW controleert ook thuiswerkplek
De Inspectie SZW controleert in het kader van de Arbeidsomstandighedenwet op gezonde en veilige werkplekken voor de werknemer. Zij moeten altijd toegang krijgen tot het pand, de werkplek en alle andere plaatsen die de inspecteur wil onderzoeken. Dat kan ook de thuiswerkplek zijn. De inspecteur mag de woning van een thuiswerker bekijken, ook als de bewoner daar geen toestemming voor geeft. 
Bron: Rendement

 

Rieel organisatieverbeteringen

https://www.facebook.com/rieelsecretaresses