Rieel organisatieverbeteringenRieel organisatieverbeteringen
Rieel organisatieverbeteringen

Verander jij mee met je functie?

Rieel-Info nummer 2014-10

De toekomst van het secretaressevak is op dit moment een veel besproken thema. Iedereen heeft er een mening over: de ene deskundige zegt dat de toekomst van het vak onzeker is en de andere beweert zelfs dat het secretaressevak helemaal gaat verdwijnen. Secretaresses worden dringend geadviseerd na te denken over hun toekomst en zich te laten (om)scholen in een andere richting. De ene partij schreeuwt daarbij nog harder dan de andere. Het ligt toch echt wat genuanceerder. Het secretaressevak gaat niet verdwijnen. De genoemde veranderingen spelen al jaren en het is verstandig om als secretaresse je vakkennis actueel te houden.
Lees meer >> 

Training van de maand: “Secretaresse-apk 2014”
d.d. 11 juni 2014

Voor veel beroepen geldt een jaarlijkse verplichte bijscholing. Voor secretaresses niet, terwijl iedereen het er wel over eens is dat het vak zich snel ontwikkelt. En dat (bij)scholing voor secretaresses geen overbodige luxe is, maar een investering in jezelf en de toekomst. Rieel nodigt je graag uit voor jaarlijks onderhoud in de vorm van deze trainingsdag. Je leert de nieuwe ontwikkelingen in het vak en waar nodig frissen we je oude kennis ook weer even op. Aan deze training is een speciale test verbonden en je ontvangt na afloop ook een persoonlijk apk-rapport.

Meld je nu aan en ontvang 15% korting!

Marian Stals, managementassistente bij Rabobank Nederland:

Diana van Riel

“Samen met mijn collega-secretaresses heb ik een maatwerktraining "Secretaresse-apk 2014" gevolgd. Wij zijn zeer enthousiast geraakt en zijn voornemens om met een verdiepings-module hieraan een vervolg te geven. ”

Cindy Wijffelaars, officemanager bij Janus Estate Planning:

Mildred Mom

“In onze organisatie ligt de lat voor secretaresses erg hoog. Daarom kozen wij voor de training "Secretaresse-apk 2014" van Rieel. Zo weten we zeker dat de vakkennis van ons team actueel is.”

Secretaresse op internet

Aantal secretariële vacatures stijgt
Er komt eindelijk weer wat beweging in de arbeidsmarkt voor secretaresses. Na jaren van stilstand veranderen secretaresses in loondienst weer van baan. De meeste vacatures worden kenbaar gemaakt via social media.
Bron: Twitter

Zzp'er populairder dan uitzendkracht
Bedrijven die tijdelijk personeel nodig hebben, kiezen steeds vaker voor zelfstandige ondernemers. Hiermee zijn zzp'ers voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis gewilder dan uitzendkrachten.
Bron: NUzakelijk

Kwestie van secretaresse omzeilen
"Als de secretaresse niet wil doorverbinden, probeer ik een omweg. Zo'n secretaresse moet ook wel eens naar het toilet of gaat op vakantie.", aldus een expert in telefonische acquisitie.
Bron: De Stentor

 

Rieel organisatieverbeteringen