Rieel organisatieverbeteringenRieel organisatieverbeteringen
Rieel organisatieverbeteringen

De secretaressepool: nachtmerrie of kans?

Rieel-Info nummer 2014-15

Bezuiniging en/of verbeteringen van de kwaliteit op de ondersteuning: steeds meer organisaties reorganiseren het secretariaat en kiezen voor het werken vanuit een secretaressepool. Dit wil zeggen dat secretaresses in teamverband gaan werken en gezamenlijk zorgdragen voor de ondersteuning van een groep managers of afdeling. Kernwoorden hierbij zijn: transparantie, uniformiteit en onderlinge vervangbaarheid. Dat klinkt goed, maar veel secretaresses hebben in eerste instantie andere voorkeuren.
Lees meer >>

Goede investering:
Secretaressewinterschool te Woerden

Het secretaressevak verandert. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan secretaresses. U wilt zich wel graag ontwikkelen maar niet jarenlang naar school. Rieel biedt een ideale oplossing voor secretaresses die verder willen dan hun huidige mbo-niveau: de secretaressewinterschool.

Met de secretaressewinterschool verhoogt u nog deze winter uw werk- en denkniveau van mbo via mbo+ naar hbo.
U volgt een uniek programma dat bestaat uit:
 •  een uitgebreide intake
 •  een startopdracht
 •  een complete week training mbo+
 •  een praktijkopdracht
 •  een complete week training hbo
 •  een portfolio

Meld je nu aan en ontvang 15% korting!

Kim Minten, Office Manager bij Carrus B.V. te Zeist:

Kim Minten

"The sky is the limit", dat is mijn motto. Je kunt alles bereiken wat je maar wilt, zolang je er voor de volle 100% voor gaat.
Ik vind het erg belangrijk om mijn kennis op peil te houden of liever nog, om mijn kennis te vergroten. De secretaressewinterschool is voor mij de ideale manier.
Er komen veel onderwerpen aan bod, waardoor mijn kennis op diverse vlakken verbeterd wordt. Ideaal voor de secretaresse die een "spin in het web" is.
Tevens behaal je in 3 maanden tijd je hbo-certificaat... Voor mij een absolute meerwaarde! En voor jou?

Secretaresse op internet

Toekomstbeeld functie managementondersteuner Rijk
Managers worden meer zelfredzaam door digitale hulpmiddelen en door verschillende faciliteiten gaat iedereen flexibeler werken. Het vak van de managementondersteuner verandert de komende jaren.
Bron: Rijksportaal

Tegenstelling: wel of niet bijscholen
Werkzoekende secretaresses doen er alles aan om een training te kunnen volgen en daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Sommige secretaresses met werk hebben geen tijd en/of zin om zich bij te scholen.
Bron: Twitter

Typen op een tablet is nog wennen
Veel mensen maken graag met pen aantekeningen op hun stukken. Luisteren, praten en typen gaan moeilijk samen. Papierloos vergaderen zit momenteel in een transitieperiode.
Bron: Management Support – 2014-10

 

Rieel organisatieverbeteringen