Rieel organisatieverbeteringenRieel organisatieverbeteringen
Rieel organisatieverbeteringen

De secretaressepool: nachtmerrie of kans?

Rieel-Info nummer 2015-21

Bezuiniging en/of verbeteringen van de kwaliteit op de ondersteuning: steeds meer organisaties reorganiseren het secretariaat en kiezen voor het werken vanuit een secretaressepool. Dit wil zeggen dat secretaresses in teamverband werken en gezamenlijk zorgdragen voor de ondersteuning van een groep managers of afdeling. Kernwoorden hierbij zijn: transparantie, uniformiteit en onderlinge vervangbaarheid. Dat klinkt goed, toch hebben veel secretaresses in eerste instantie andere voorkeuren.
Lees meer >>

Training van de maand: "Inspiratiesessie voor teams"

Boek nu de sessie en ontvang 15% korting

Het werken in een team vraagt veel meer dan het verschuiven van werkplekken!

Samen in een team werken, maakt nog niet automatisch dat werkzaamheden op de gemakkelijkste en efficiëntste manier gebeuren. Blijkbaar is er meer nodig om te zorgen dat alles vanzelf loopt.

Op een bijzondere, inspirerende en actieve manier staan we tijdens deze sessie stil bij wat u samen uit het werk kunt halen en hoe u dat kunt bereiken. Daarnaast gaan we samen op zoek naar unieke kwaliteiten en bedenken we samen hoe u deze kwaliteiten kunt inzetten in het team. Zo herontdekt u eigen talenten en verrijkt u het team.

De trainers voor deze inspiratiesessie zijn:
Rolf Hoogenberg en Trudy de Bruin-Schreuder.

Rolf Hoogenberg              Trudy de Bruin-Schreuder

 Boek nu de sessie en ontvang 15% korting

Secretaresse op internet

Microsoft brengt testversie Office 2016 uit
Microsoft heeft nieuwe testversies van zijn Office 2016-programma's voor iedereen beschikbaar gemaakt. Deze zijn gratis te downloaden voor Office 365-abonnees.
Bron: NU.nl


G
oogle Maps maakt OV-informatie actueel
Sinds 2013 kon je al vertrektijden van het openbaar vervoer bekijken in Google Maps. Die functie is nu uitgebreid met actuele OV-informatie. Als er een vertraging of storing plaatsvindt, zal Google Maps dit voortaan ook aan je laten zien.
Bron: Office Rendement

Column "Markt voor freelance secretaresses"
De Rieel-column “Markt voor freelance secretaresses” leidde tot herkenning in de branche en meer dan 1.500 steunbetuigingen. Veel dank daarvoor allemaal!
Bron: LinkedIn, Facebook en Twitter

Rieel wenst alle secretaresses van Nederland een hele fijne zomervakantie toe!

 

Rieel organisatieverbeteringen