Rieel organisatieverbeteringenRieel organisatieverbeteringen
Rieel organisatieverbeteringen

Niks speciale software voor archivering

Rieel-Info nummer 2015-22

Op mijn voicemail trof ik een bericht aan van Marjolein. Ze kende mij nog als haar docent van de opleiding Managementassistente. Ze had inmiddels een nieuwe baan bij een scholengemeenschap en dat beviel haar prima. Het bijhouden van het directiearchief behoorde nu tot haar kerntaken. En daar belde ze me ook over. Het archief was een complex geheel van mappen, submappen, subsubmappen en nog meer subsubsubmappen. De hele G-schijf stond er vol mee. Marjolein kon de logica er niet van ontdekken. Terwijl de kast met ordners weer wel erg overzichtelijk was ingericht door haar voorgangster. Op internet had ze gelezen over speciale software voor archivering en documentbeheer. Dat leek haar wel wat. Maar welke moest ze kiezen? En hoe moest ze dan de inrichting aanpakken? Of ik haar wilde adviseren.
Lees meer >>

Training van de maand: Microsoft Office  2010/2013 voor secretariële experts

In de meeste organisaties wordt gewerkt met Microsoft Office. Als secretaresse kun je met deze programma's al snel goed uit de voeten.

De programma's van Microsoft Office bieden echter veel meer mogelijkheden dan de meeste secretaresses weten en gebruiken. Veel secretaresses weten niet welke functies de programma's van Microsoft Office nog meer bieden dan de functies die zij nu al gebruiken. Zij weten daardoor niet dat het werken met Office nog vele malen sneller, gemakkelijker en efficiënter kan.

Schrijf nu in en ontvang 15% korting!

Wil jij weten hoe je nog professioneler en slimmer kunt werken met Microsoft Office? Kom dan naar de training Office 2010/2013 (voor experts) op vrijdag 2 oktober a.s. bij het Van der Valk Hotel in Vianen.

Word ook een expert in Office!

Na het volgen van deze training ben jij een expert in Office 2010/2013. Je bent in staat om specialistische functies toe te passen en je kunt anderen helpen om de problemen waar zij tegenaan lopen, op te lossen.

Een aanrader voor elke secretaresse!

Mieke Bos, Rieel-trainer

Mieke Bos

Schrijf nu in en ontvang 15% korting!

Secretaresse op internet

Digitaal hulpje redt leven Amerikaan
Een 18-jarige Amerikaan lukte het niet zijn telefoon uit zijn zak te halen, maar hij slaagde er door te bewegen wel in zijn digitale assistent Siri te activeren. Die reageert op spraakcommando's en belde uiteindelijk het alarmnummer.
Bron: De Telegraaf

Gevraagd: secretaresse
Een Brits rekruteringsbedrijf zocht een secretaresse en plaatste een online advertentie en 'fleurde' die wat op met een opvallende foto van een voorovergebogen vrouw met een kort rokje. De foto viel niet bij iedereen in de smaak...
Bron: Algemeen Dagblad

Facebook test eigen digitale assistent M
Facebook is een test gestart met 'M': een slimme assistent die de strijd moet aangaan met andere digitale assistenten zoals Siri en Google Now. M is voorlopig alleen nog beschikbaar in Californië.
Bron: NU.nl

 

Rieel organisatieverbeteringen