Rieel organisatieverbeteringenRieel organisatieverbeteringen
Rieel organisatieverbeteringen

Secretaresses komen van Venus 

Rieel-Info nummer 2015-24

Tijdens mijn werk als adviseur ben ik regelmatig betrokken bij reorganisaties op secretariaten. In die rol heb ik dan ook gesprekken met secretaresses over hun ambitie en toekomst. Ik hoor tijdens die gesprekken regelmatig dat secretaresses het gevoel hebben dat ze niet volledig tot hun recht komen in hun huidige functie. Ze hebben meer in hun mars. Des te opvallender vind ik het dat diezelfde secretaresses plotseling erg terughoudend zijn bij concrete veranderingen. Komen secretaresses op het werk van Venus? Lees meer >>

Training van de maand: Taalvaardigheid Engels opfriscursus d.d. 17 november 2015 in Arnhem

In deze training komen de meest voorkomende valkuilen aan bod: grammatica, spelling, woordkeuze en leestekens. Ook wordt kort stilgestaan bij de verschillen tussen het Brits en Amerikaans Engels. Daarnaast besteden we aandacht aan het schrijven van brieven en e-mails en geven we handige tips voor vergaderen, notuleren en telefoneren in het Engels. Geen saaie en ingewikkelde theorie, maar korte en praktische oefeningen. Je kunt deze snel toepassen in jouw eigen praktijk. Speciaal voor ervaren managementondersteuners als jij die aan een dag uitleg genoeg hebben om hun bestaande kennis op te frissen.

Schrijf nu in en ontvang 15% korting!

Patricia van der Meer, werkzoekend secretaresse.

Patricia van der Meer

"Bij de organisatie waar ik werkte werd een grote reorganisatie aangekondigd en werd het mij duidelijk dat de tijdelijke contracten niet zouden worden verlengd. Om mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten heb ik de training 'Taalvaardigheid Engels, opfrissen' in Utrecht gevolgd. Ik vond het erg fijn dat de groep deelnemers niet te groot was. Op die manier hebben alle deelnemers de kans gekregen om het maximale uit de dag te halen."

Schrijf nu in en ontvang 15% korting!

Nieuws voor secretaresses

Onder ons gezegd...
Op verzoek van het secretaressevakblad Office Rendement schreef Diana Mouw-van Riel een artikel over het professioneel omgaan met vertrouwelijke informatie. Het artikel staat in het septembernummer. Heb je geen abonnement, kijk dan op onze website.
Bron: Rendement

Nuance, bureaustoel voor vrouwen
Tachtig procent van de vrouwen werkt op een bureaustoel die niet is afgestemd op hun maten en vormen. Voor de ontwikkeling van de bureaustoel voor vrouwen is gekeken naar alle aspecten van het zitgedrag van werkende vrouwen. Bureaustoel Nuance is het resultaat.
Bron: diverse media

Nieuwe spellingwebsite
Onze Taal heeft een nieuwe spellingwebsite gelanceerd. Op deze site vind je tienduizenden lastig te spellen woorden, afkortingen en namen met de bijbehorende spellingregels.
Bron: spellingsite.nu

 

Rieel organisatieverbeteringen