Rieel organisatieverbeteringenRieel organisatieverbeteringen
Rieel organisatieverbeteringen

Help, de secretaresse verandert! 

Rieel-Info nummer 2016-29

De toekomst van het secretaressevak is op dit moment een veel besproken thema. Iedereen heeft er een mening over: de ene deskundige zegt dat de toekomst van het vak onzeker is en de andere beweert zelfs dat het secretaressevak helemaal gaat verdwijnen. Secretaresses worden dringend geadviseerd na te denken over hun toekomst en zich te laten (om)scholen in een andere richting. Lees meer >>

Aanbieding van de maand: Secretaressehogeschool zomervariant 2016

Het secretaressevak verandert. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan secretaresses. Rieel biedt een ideale oplossing voor secretaresses die verder willen dan hun huidige mb0-niveau: de Secretaressehogeschool. Met de Secretaressehogeschool verhoog je nog dit jaar jouw werk- en denkniveau van mbo via mbo+ naar hbo.

Je kunt je nu nog aanmelden voor de snelle zomervariant van de Secretaressehogeschool. De locatie is MeetINoffice in Woerden. Startdatum: 22 juni 2016.

Actie alleen geldig bij reactie tot en met 15 mei 2016.

Schrijf nu in en ontvang 15 procent korting!

Ivette Garnier, managementsecretaresse Group Risk bij Delta Lloyd volgde de Secretaressehogeschool afgelopen winter:

  

 "Ik had eerst mijn twijfels omdat ik de opleiding zelf moest betalen omdat ik uitzendkracht was. Via Rieel kwam ik er achter dat er ook andere wegen te bewandelen zijn. Het is gebleken dat het grootste deel van mijn opleiding aftrekbaar is van de belasting. Hoofdtrainer Diana Mouw-van Riel dacht heel goed met mij mee en dat trok mij over de streep.

Ik vind haar een hele inspirerende vrouw, een kei in haar vak. Het leskrijgen in een groep is voor mij heel waardevol. Het is ontzettend leuk en leerzaam om van andere secretaresses te horen hoe zij hun werk uitoefenen."

De feiten zijn het bewijs! Ivette heeft direct na het behalen van haar hbo-certificaat intern gesolliciteerd naar een betere positie. En met succes! Ze is aangenomen.

Schrijf nu in en ontvang 15 procent korting!

Nieuws voor secretaresses

Klassieke relatie manager secretaresse verdwijnt 
Secretaresses moesten al inspelen op een werkomgeving waarin managers dankzij digitale technieken en mobiele apparaten hun eigen agenda bepalen. Dat vraagt om een kritische houding ten opzichte van het eigen vak. Tijd om echt werk te maken van een loopbaanplanning door een persoonlijk ontwikkelingsplan op te stellen.
Bron: Rendement.nl

Teksten in WhatsApp nu ook vet en cursief 
Messengerdienst WhatsApp heeft nieuwe foefjes toegevoegd aan zijn app. Voortaan kun je de teksten die je typt ook vetgedrukt, cursief en doorgestreept weergeven. Het kan de leesbaarheid van de berichten die je via WhatsApp verstuurt vergroten.   
Bron: Rendement.nl

Opleidingsniveau van dertigers blijft stijgen 
Het opleidingsniveau van dertigers blijft stijgen. Bijna de helft heeft tegenwoordig een studie aan hbo of universiteit afgerond. Tien jaar geleden was dat bijna een derde. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek stijgt vooral het opleidingsniveau van vrouwen. Ze lopen steeds verder uit op mannen.
Bron: Nu.nl

 

Rieel organisatieverbeteringen

https://www.facebook.com/rieelsecretaresses