Rieel organisatieverbeteringenRieel organisatieverbeteringen
Rieel organisatieverbeteringen

Verkeerde bezuiniging

Rieel-Info nummer 2016-32

Veel bedrijven en organisaties denken na over mogelijkheden om te bezuinigen. Men kijkt kritisch naar de inzet van personeel, zo ook naar de taken en uren van secretaresses. Door ondersteunende taken over te hevelen van de secretaresse naar de manager, kan de organisatie met minder secretariële uren toekomen. Waarom zou een manager niet zelf een vervolgafspraak plannen tijdens een overleg of zelf de e-mails beantwoorden? Het lijkt een vrij logische gedachte, maar in de praktijk blijkt het toch niet goed te werken. Je kunt je dus afvragen of dit wel een verstandige bezuiniging is? Lees meer >>

Aanbieding van de maand: notuleren met een laptop d.d. 11-11-2016

Notuleren van vergaderingen is een belangrijke en ook een tijdrovende taak van een secretaresse. Niet zo zeer de vergadering op zich, maar vooral het uitwerken van de notulen achteraf kost vaak veel tijd. Deze training biedt uitkomst. De bedoeling is dat je in staat bent aan het einde van de vergadering je verslag al voor 75% gereed te hebben. Na een aantal maanden praktijkervaring zal dit zeker nog verbeteren. En dan is het natuurlijk pas echt interessant: jij bent minder tijd kwijt en de vergaderdeelnemers kunnen eerder beschikken over het verslag. 

Schrijf nu in en ontvang 15 procent korting!

Op vrijdag 11 november 2016 van 09.30-16.30 uur wordt deze training gegeven in 's-Hertogenbosch.

Actie alleen geldig tot en met 30 augustus 2016.

Monique Verheij, senior-secretaresse bij Stichting Biowetenschappen en Maatschappij te Den Haag:

  

“Ik heb in april 2016 de training ‘notuleren op de laptop’ op het Rieel-kantoor te ’s-Hertogenbosch gevolgd. Het was een uitermate nuttige en leerzame dag.

Notuleren op de laptop beheerste ik al maar ik was van mening dat dit nog efficiënter zou moeten kunnen waardoor ik meer tijdwinst zou kunnen behalen. De training heeft exact aan mijn verwachtingen voldaan. Vooral een goede voorbereiding is het halve werk. Ik moet op mijn werk vrij frequent notuleren en door de training van Rieel, gaat het notuleren veel vlotter en kost het mij vrij weinig tijd om alles uitgewerkt te hebben.

Ik kan deze training van harte aanbevelen: zelfs voor de geroutineerde secretaresse die regelmatig notuleert. Je boekt ontzettend veel tijdwinst en het uitwerken wordt een fluitje van een cent.”

Schrijf nu in en ontvang 15 procent korting!

Nieuws voor secretaresses

Waarom leidinggevenden inschattingsfouten maken 
Managers en leidinggevenden maken nogal eens een klassieke denkfout. Vaak zijn ze in de veronderstelling dat ze hun werknemers prima ondersteunen in hun werk met de geboden middelen zoals de inrichting van de werkplek of de apparatuur. Werknemers denken daar vaak heel anders over. Dit verschil ontstaat omdat leidinggevenden denken vanuit hun eigen referentiekader dat heel anders is dan dat van hun werknemers.  
Bron: Rendement.nl

Pas op voor acquisitiefraude in vakantieperiode 
Als uw organisatie in de vakantieperiode vakantiekrachten inzet voor administratieve werkzaamheden, licht deze dan goed in over zaken als acquisitiefraude. Juist in de vakantieperiode sturen fraudeurs graag facturen namens een organisatie die de vakantiekracht niets zegt.
Bron: Rendement.nl

Klassieke relatie manager secretaresse verdwijnt 
Een van de bedreigingen van het secretaressevak is outsourcing. Organisaties besteden secretariaatswerkzaamheden uit en huren externen in of verplaatsen de activiteiten naar buiten. Niettemin blijft er vraag naar ondersteuning. Dat biedt ook kansen. 
Bron: Rendement.nl

 

Rieel organisatieverbeteringen

https://www.facebook.com/rieelsecretaresses