Rieel organisatieverbeteringenRieel organisatieverbeteringen
Rieel organisatieverbeteringen

Een professionele secretaresse is niet alleen aardig!

Rieel-Info nummer 2016-34

Veel secretaresses vinden het lastig om kleine ergernissen over collega's uit te spreken. Liever houden ze hun mening voor zich en bemoeien er zich niet mee. "Op die manier krijg je onderling geen problemen en vindt iedereen je aardig", zegt men dan.
In mijn praktijk zie ik keer op keer juist de nadelen van deze 'sociale' werkwijze. De kans op problemen neemt toe en aan de kwalificatie "aardig" heb je als professional niet veel.
Lees meer >>

Aanbieding van de maand: "Slim werken met Outlook en OneNote "d.d. 26-10-2016

Het overgrote deel van de organisatie kiest nog steeds voor Microsoft Office. Iedereen die een beetje handig is, kan er prima mee werken. Van secretaresses verwachten we dus meer, veel meer. Precies die dingen die je niet zelf leert, maar waarvoor een training noodzakelijk is. Rieel biedt deze specialistische computerkennis en - vaardigheden voor secretaresses.

 Schrijf nu in en ontvang 15 procent korting!

Op woensdag 26 oktober van 09.30 - 16.30 uur wordt deze training gegeven in Woerden.

Actie alleen geldig bij reactie tot en met 17 oktober 2016.

Pauline Kort, officemanager bij LUMC:

 

Mijn collega en ik waren op zoek naar een manier hoe we ons afdelingshoofd optimaal konden ondersteunen. Tijdens de training hebben we geleerd over de handige toepassingen van OneNote en hoe we dit samen kunnen inzetten. En ook al gebruik ik al jaren Outlook, gedurende de training kwamen voor mij onbekende onderdelen van Outlook aan de orde. Nu ga ik op een snellere en slimmere manier met mijn e-mail en agendabeheer om. Deze training is dan ook een absolute aanrader.”

Schrijf nu in en ontvang 15 procent korting!

Nieuws voor secretaresses

Competenties
De veranderingen in de maatschappij vragen om andere competenties. De secretaresse moet haar talen beheersen, aldus het UWV. Duits en Engels zijn belangrijk, vanwege de internationalisering van Nederlandse bedrijven. Ook communicatieve vaardigheden en kunnen omgaan met culturele verschillen, is van groot belang.
Bron: Gelderlander.nl 

Ouder dan 40? Werk dan niet langer dan 25 uur per week!
Onderzoek van de Universiteit van Melbourne laat zien dat een 40-urige werkweek eigenlijk helemaal niet goed is. We zijn veel productiever, en herstellen ook nog eens sneller, wanneer we niet meer dan 25 uur werken. Vooral voor 40-plussers is het verschil groot.
Bron: Xperthractueel.
nl

Vergaderopstelling beïnvloedt verloop vergadering
De vergaderopstelling beïnvloedt de manier waarop een vergadering verloopt. Altijd in dezelfde opstelling vergaderen, is niet effectief; de vergaderopstelling bepalen aan de hand van het doel van de bijeenkomst is dat wel.
Bron: Rendement.nl

 

Rieel organisatieverbeteringen

https://www.facebook.com/rieelsecretaresses