Managers voeren steeds meer taken zelf uit via smartphones en tablets. Door deze apparatuur zijn managers in staat bepaalde werkzaamheden snel en tussen de bedrijven door af te handelen. Deze ontwikkeling gaat snel en leidt tot een verschuiving van taken. Word jij als secretaresse hierdoor onbelangrijk?

Brug slaan
Nee, integendeel. De moderne secretaresse is steeds vaker een brug tussen de afdeling ict en de manager. Juist doordat zij zelf een ervaren gebruiker is, kan ze de manager begeleiden in de vragen die hij of zij ongetwijfeld heeft. Daarnaast gebruiken secretaresses vaak zelf apps die ook voor de manager toegevoegde waarde hebben.

Kennis up-to-date
Het is natuurlijk wel van belang om op de hoogte te blijven van de mogelijkheden die de techniek biedt. Zeker nu er steeds meer nuttige functies en ook Office-onderdelen komen voor mobiele apparatuur. Door je kennis up-to-date te houden, zorg je er niet alleen voor dat je zelf veel plezier hebt in het werken met de nieuwste technieken. Je zult je collega’s en je manager versteld doen staan door de professionele uitstraling van de door jou gemaakte bestanden en het gemak en de snelheid waarmee je gegevens verwerkt.

Ontwikkel jezelf
Kijk eens objectief naar je kennis van de nieuwe ontwikkelingen. Wil jij leren welke nieuwe technieken er zijn en hoe jij handige snufjes kunt toepassen om je werk nog sneller af te krijgen met een professioneler resultaat? Wil jij je hierin verbeteren? Speciaal voor secretaresses ontwikkelde Rieel de Secretaressehogeschool. Via deze nieuwsbrief kun je jezelf hiervoor inschrijven met een aantrekkelijke korting.

‘s-Hertogenbosch, juli 2018
Diana Mouw-van Riel