Secretaresses werken dagelijks met computers. Steeds vaker worden zij ook het slachtoffer van digitale fraude. Rieel biedt je daarom graag deze camerabeveiliger aan. Het beschermt je tegen het ongewenst gebruik van de camera op je computer door derden, oftewel: webcamhacking. Dat klinkt wat paranoia maar is helaas dagelijkse realiteit. Kijk maar eens naar dit filmpje van het Ministerie van Justitie met uitleg over de werkwijze van hackers.

Rieel promoot digitaal werken voor secretaresses. Ook willen we je bewust maken van de gevaren en je graag helpen om (nog) veiliger te werken. Beveilig je computer door de camera te bedekken met dit handige hulpmiddel voorzien van een klein schuifje. Zo bepaal je zelf wanneer je de camera wel of niet gebruikt en maak je het kwaadwillende personen onmogelijk om stiekem met je mee te kijken.

Gebruiksaanwijzing
Voorzichtig! De camerabeveiliger is erg dun zodat deze ook goed past op laptops en tablets maar daardoor wel kwetsbaar bij de installatie. Enige voorzichtigheid is dus geboden om de beveiliger op de juiste manier over de camera van je apparaat te plaatsen.

Met deze foto’s en uitleg gaat het je zeker lukken.

  1. Haal de camerabeveiliger uit het zakje.
  2. Doe het schuifje helemaal open.
  3. Hou het uiteinde stevig vast tussen duim en wijsvinger. Logo naar boven.
  4. Trek de plakstrip los. Blijf stevig vasthouden.
  5. Plak het open deel secuur over camera. Doe het schuifje dicht en druk het geheel stevig vast.

Vanaf nu kun je de camera van je computer veilig gebruiken door het schuifje te openen en weer af te sluiten. Ook kun je veilig contact leggen met Rieel via Skype voor bedrijven (= onderdeel Office 365). Heb je vragen, wil je advies of eens sparren over onze dienstverlening? Stuur gerust een uitnodiging naar diana.van.riel@rieel.nl voor een Skype-videovergadering of een chatgesprek. Graag tot snel, tot Skype!

PDF – Camerabeveiliger