Secretaresses die zich willen ontwikkelen en besluiten scholing te volgen, zien vaak door de bomen het bos niet meer. Kiest u voor een meerjarige opleiding of juist voor losse trainingen? Voor klassikaal of online? Welke thema’s vindt u interessant? Gaat u voor scholing in groepsverband of kiest u voor een individueel traject?

Sinds jaar en dag vindt scholing voor secretaresses plaats in groepsverband. De voordelen zijn duidelijk. Het is stimulerend om met vakgenoten bij elkaar te komen en het is interessant om elkaars praktijksituaties te bespreken en als voorbeeld te gebruiken. Maar scholing in groepsverband heeft ook nadelen, al hoort u die minder vaak. Om te beginnen moet u zich aanpassen aan de door anderen gekozen locatie, lesmomenten, onderwerpen, mate van verdieping en het tijdspad. Bovendien heeft de praktijk van anderen niet altijd meerwaarde voor u. Bijvoorbeeld als u als enige in de groep meer of juist minder ervaring hebt, het tempo hoger of lager wilt of in een bijzondere organisatie werkt die nauwelijks vergelijkbaar is met andere werkgevers. Of omdat u praktijksituaties liever persoonlijk met de trainer bespreekt. In deze gevallen is een individueel traject een interessant alternatief.

Een individueel traject is afgestemd op uw scholingswensen. U kiest zelf de locatie, de scholingsthema’s, de mate van verdieping en het door u gewenste tempo. Alles is mogelijk en u beslist. Tijdens het intakegesprek bepalen we uw wensen die worden vertaald in leerdoelen op het gebied van kennis, vaardigheden en gedrag. Als u wilt, betrekken we ook uw leidinggevende en/of manager hierbij. Het resultaat is individueel maatwerk met een hoog rendement waarbij u de keuzes maakt zonder compromissen. Dat is verstandig en niet alleen maar luxe.

Wat gaat u doen om u als secretaresse te ontwikkelen? Wilt u goed, gratis en vrijblijvend advies, laat het mij gerust weten.

’s-Hertogenbosch, mei 2019
Diana Mouw-van Riel