Het is alweer oktober. De winkels zijn zich al aan het voorbereiden op de decembermaand. Nog maar acht weken en dan is 2018 voorbij. Wat heeft het jaar jou gebracht? Neem ook eens een moment om te kijken naar de ontwikkelingen voor het komende jaar. Welke veranderingen zijn er op je werk? Welke mogelijkheden zie jij om jezelf te ontwikkelen? Nu is het moment om acties voor volgend jaar in gang te zetten.

Scholing bespreken
Aan het einde van het jaar vinden in veel organisaties de periodieke functionerings- en/of beoordelingsgesprekken plaats. Een van de gespreksonderwerpen is scholing en ontwikkeling. Kun jij in deze gesprekken concreet je groei aangeven? Waarin zou jij jezelf willen verbeteren? Dit kan door het volgen van een opleiding of training.

Blijven ontwikkelen
Het is belangrijk om blijvend aandacht te schenken aan je professionele ontwikkeling door middel van scholing. De voordelen zijn groot:

  • Het verstevigt je positie bij je huidige werkgever en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt.
  • Door regelmatige scholing blijft je vakkennis actueel.
  • Scholing is een stevigere basis om nieuwe uitdagingen aan te gaan.
  • Opkomen voor jezelf en je toekomst motiveert en geeft nieuwe positieve energie.
  • Je creëert voor jezelf mogelijkheden functioneel te groeien, waardoor je de kans op demotivatie en verveling voorkomt.

Keuzes maken
Kies je voor een langdurig opleidingstraject van één of meerdere jaren? Bedenk dan goed of je deze opleiding echt af zult maken. Het is immers een lastige opgave om naast je werk tijd vrij te maken voor groepsbijeenkomsten, voorbereiding en huiswerk. Maar als het je wel lukt, dan kun je in korte tijd je niveau aantoonbaar verbeteren. Zo is onze Secretaressehogeschool bijzonder populair.

Welke keuze maak jij om jezelf te ontwikkelen? Wil je goed, gratis en vrijblijvend advies, stuur me dan gerust een bericht.

‘s-Hertogenbosch, oktober 2018
Diana Mouw-van Riel