Nieuwsbrief niet goed in beeld? Bekijk de nieuwsbrief online. 570x252-11
Rieel~organisatieverbeteringen – Voor training, scholing, opleiding en advies van secretaresses. Uw specialist, expert en adviseur voor managementsupport
Welkom Management Scholing Rieel Columns Contact

Rieel-Info nummer 2013-01

Even mijn hart luchten

Met gepaste trots presenteer ik de eerste Rieel-Info. De maandelijkse nieuwsbrief van Rieel-organisatieverbeteringen voor secretaresses met interessante ontwikkelingen, informatie over trainingen, bijeenkomsten en nog veel meer. Zo ben jij als eerste op de hoogte van het belangrijkste nieuws over het secretaressevak. In mijn dagelijkse praktijk maak ik veel mee:

indrukwekkende gebeurtenissen, lachwekkende zaken, tenenkrommende opmerkingen en vooral heel veel secretaresses. Vanaf nu zal ik op deze plek mijn hart bij jullie luchten.
Lees meer >>
diana-van-riel-2

 

Training van de maand:

“Notuleren met een laptop op 27 september 2013”

De training “Notuleren met een laptop” is onze toptraining. Zowel beginnende als ervaren secretaresses evalueren deze training als zeer positief. Wil jij ook professioneler notuleren en/of minder uitwerktijd?

 
SCHRIJF JE NU DIRECT IN!

 

Carla Janssens, notulist Raad van Toezicht Zuylen Breda:
carla-janssens-1 “Als ervaren notulist van vergaderingen van RvT, RvB en MT volgde ik deze training. Sindsdien neem ik mijn laptop overal mee naar toe en werk ik prettiger én sneller. Ik raad deze training van harte aan.”
 
Monica Lanenga, directiesecretaresse AmbulanceZorg Groningen:
monica-lanenga-1 “De training heeft mij laten zien waar ik mijn tijdwinst in notuleren kon halen. Een helder en overtuigend verhaal waarmee ik direct aan de slag kon. Terwijl ik meende alles al te weten... Ik zou elke secretaresse adviseren eens kennis te maken met de trainers van Rieel."

 

Secretaresse in het nieuws

Het Secretaresseprobleem – goed om te weten
Het Secretaresseprobleem is een praktisch vraagstuk uit de kansberekening, de statistiek en de beslissingstheorie. Het heeft dus niks te maken met het vak van secretaresse.
Bron: Wikipedia

Zwangere ZZP-secretaresse kan belasting terugvragen – financiële tip
ZZP-secretaresses hebben waarschijnlijk te veel belasting betaald over hun uitkering tijdens hun zwangerschapsverlof. In sommige gevallen gaat het zelfs om 7.500 euro. Terugvragen dus bij de belastingdienst.
Bron: Het Financieele Dagblad

Geen secretaresse meer voor ambtenaren Sulawesi – nou ja zeg
De gouveneur van het Indonesische eiland heeft zijn personeel opgedragen de secretaresse te vervangen door een mannelijke assistent. De maatregel komt nadat een aantal stafleden hun secretaresse beter behandelt dan hun eigen vrouw.
Bron: Nu.nl

 

Trainingen

Outlook agendabeheer, tips & trucs
03-09-2013
Outlook, grip op je e-mails
03-09-2013
Omgaan met veranderingen op je werk
05-09-2013
Haal meer uit je secretaressefunctie
05-09-2013
Timemanagement
10-09-2013
Sociale media, leg de verbinding!
16-09-2013
Twitter voor secretaresses
16-09-2013
Topklas voor seniors
24-09-2013
Notuleren met een laptop
27-09-2013
Taalvaardigheid, incl. wijzigingen 2005
03-10-2013
Liever assertiever
07-10-2013
Alle trainingen en activiteiten van Rieel