Als je nog meer wilt bereiken

Schrijf nu in!

Veel secretaresses halen hun hbo-certificaat en verbeteren daardoor hun positie op de arbeidsmarkt. Onze Secretaressehogeschool (van mbo naar hbo) is een groot succes. Een deel van deze groep heeft de grens nog niet bereikt qua opleiding en ontwikkeling. Zij willen nog verder gaan. Dat zien wij bij Rieel graag en daarom komen wij met een vervolg op de Secretaressehogeschool. Een korte maar pittige leergang. Alleen bestemd voor secretaresses met ambitie.


Onlangs nam ik deel aan de nieuwe leergang post-hbo Bedrijfs- en organisatiekunde van Rieel. Nadat ik de Secretaressehogeschool in 2015 succesvol afrondde, bleef het kriebelen om nog meer te leren. Toen ik hoorde over een leergang post-hbo als vervolg op mijn eerdere opleiding hoefde ik niet lang na te denken om mijzelf hiervoor op te geven. Een belangrijk resultaat van de opleiding is dat ik mijn kennis en inzicht heb vergroot. Ik begrijp nu beter waarom bepaalde keuzes op directieniveau worden gemaakt. Ik keek altijd erg uit naar de opleidingsdagen, omdat we als secretaresses veel leerden van elkaars ervaringen. De gezelligheid en het enthousiasme van Diana en de andere secretaresses werkte aanstekelijk! Ik beveel deze opleiding van harte aan.

Melissa van Genegen, directiesecretaresse bij Univé Het Zuiden. Zij was deelnemer in de pilotgroep en haalde haar certificaat in maart 2018.


De post-hbo leergangen bestaan uit vijf losse trainingsdagen per leergang verspreid over een periode van een half jaar. De dagen zijn pittig qua niveau en tempo, daarom maakt u voor iedere les een startopdracht zodat u goed voorbereid binnenkomt. In de ochtend behandelen we klassikaal de nieuwste theorieën en visies, na de lunchpauze maakt u in groepsverband de vertaalslag naar de praktijk. De dag wordt afgerond met een intensief groepsgesprek. De leergang als geheel wordt afgesloten met een praktijkopdracht en leidt tot een certificaat post-hbo.

De locatie is nader te bepalen. Afhankelijk van de woon- en werkplaats van de deelnemers, kiezen wij de meest gunstig gelegen locatie voor iedereen. De tijden zijn van 09.30 uur tot 16.30 uur.

Verschillende varianten

 1. Bedrijfs- en organisatiekunde: topmanagers verwachten steeds vaker dat hun secretaresse kan meedenken, meepraten, voorbereiden, adviseren en spiegelen. Een echte sparringpartner dus! Deze leergang biedt u het benodigde fundament.
  Startdatum: 25 januari 2019. Uitverkocht!
  Startdatum: 8 november 2019.
 2. Centraal voor de groep: voor ervaren secretaresses met de ambitie zelfverzekerd in en voor groepen te spreken, als deelnemer, als gastspreker, als voorzitter of zelfs als trainer.
  Startdatum: 2 oktober 2019.
 3. Leidinggeven aan secretaresses: voor ervaren secretaresses met de ambitie om leiding te geven aan secretaresses en succesvol manager te zijn van het secretariaat.
  Startdatum: 30 oktober 2018. Uitverkocht!
  Startdatum: 6 september 2019.
 4. Individueel maatwerk is bedoeld voor secretaresses die in aanmerking komen voor vrijstelling, die thema’s willen toevoegen/weglaten, die specifieke begeleidingsvragen hebben en/of een andere route en tijdspad willen volgen. Maak uw specifieke wensen kenbaar en vraag om persoonlijk opleidingsadvies via info@rieel.nl. Startdatum: naar keuze.
 5. Voor bedrijven en organisaties waarvan meerdere secretaresses de opleiding willen volgen, bieden wij de leergangen ook incompany aan. Dit is mogelijk vanaf vijf deelnemers. Inhoud, locatie en lesrooster worden in onderling overleg vastgesteld. Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek en wij vertellen u graag vrijblijvend over de mogelijkheden.


Kosten
De kosten van een leergang post-hbo bedragen 2.250 euro. De tarieven voor individueel maatwerk en incompany (variant 4 en 5) zijn afhankelijk van uw wensen. Alle bedragen zijn inclusief materiaal, consumpties en lunch maar exclusief btw. Voor secretaresses die de opleiding zelf betalen, bieden wij een gunstige betalingsregeling in termijnen.

Schrijf nu in!