Nog dit jaar op hbo-niveau?

Schrijf nu in!

Het secretaressevak verandert. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan secretaresses. U wilt zich wel graag ontwikkelen maar niet jarenlang naar school. Rieel biedt een ideale oplossing voor secretaresses die verder willen dan hun huidige mbo-niveau: de Secretaressehogeschool. Met de Secretaressehogeschool verhoogt u in korte tijd uw werk- en denkniveau van mbo via mbo+ naar hbo.

U volgt een uniek programma dat bestaat uit:

• een uitgebreide intake
• twee startopdrachten
• een trainingsperiode mbo+
• twee praktijkopdrachten
• een trainingsperiode hbo
• een portfolio

 


“De reorganisatie heeft voor mij goed uitgepakt. Ik werkte als sectorsecretaresse en ben nu benoemd als directiesecretaresse. Ik ben zo blij dat ik de Secretaressehogeschool gevolgd heb. Wie had dit een jaar geleden gedacht. Bedankt voor alle steun destijds!”

Karin Breen, directiesecretaresse Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes. Zij nam succesvol deel aan de Secretaressehogeschool en haalde haar hbo-certificaat.


De Secretaressehogeschool kent maar liefst 20 verschillende onderdelen en leidt tot een hbo-certificaat. De deelnemers gaan gemiddeld een dag per maand naar school en kunnen het complete programma in slechts twaalf maanden afronden. Er zijn meerdere trainingslocaties.

Verschillende varianten

 1. De jaaropleiding 2018/2019 locatie BCN Amsterdam Arena.
  Startdatum: 28 februari 2019. Uitverkocht!
 2. De jaaropleiding 2019 locatie De Zandkamer, ‘s-Hertogenbosch.
  Startdatum: 3 september 2019. Nog slechts 1 plaats vrij voor het gedeelte mbo+ naar hbo! 
 3. De jaaropleiding 2019/2020 locatie nader te bepalen in de Achterhoek.
  Startdatum: 10 september 2019. Schrijf nu in!
 4. Individueel maatwerk is bedoeld voor secretaresses die in aanmerking komen voor vrijstelling, die thema’s willen toevoegen/weglaten, die specifieke begeleidingsvragen hebben en/of een andere route en tijdspad willen volgen. Maak uw specifieke wensen kenbaar en vraag om persoonlijk opleidingsadvies via info@rieel.nl. Startdatum: naar keuze.
 5. Voor bedrijven en organisaties waarvan meerdere secretaresses de opleiding willen volgen, bieden wij de Secretaressehogeschool ook incompany aan. Dit is mogelijk vanaf vijf deelnemers. Inhoud, locatie en lesrooster worden in onderling overleg vastgesteld. Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek en wij vertellen u graag vrijblijvend over de mogelijkheden.

Kosten
De kosten voor het gehele programma (2 delen) van de Secretaressehogeschool bedragen 2.650 euro. Deelname aan 1 deel (van mbo naar mbo+ of van mbo+ naar hbo) kost 1.825 euro. De tarieven voor individueel maatwerk en incompany (variant 4 en 5) zijn afhankelijk van uw wensen. Alle bedragen zijn inclusief materiaal, consumpties en lunch maar exclusief btw. Voor secretaresses die de opleiding zelf betalen, bieden wij een gunstige betalingsregeling in termijnen.

Schrijf nu in!