Op dit moment is er eindelijk weer beweging op de secretariële arbeidsmarkt. De tijden zijn behoorlijk veranderd: fulltime werken is de nieuwe norm, de salarissen zijn lager, de voorwaarden zijn minder gunstig en vaste contracten zijn zeldzaam. De ervaren secretaresse blijft zitten waar ze zit en verroert zich niet. Een groot deel van deze groep kiest voor behoud van zekerheid, al dan niet met aandacht voor nieuwe uitdagende activiteiten buiten het werk.

Begrijpelijk
Natuurlijk begrijp ik het wel. Als je redelijk tevreden bent met je werk en de omstandigheden extern niet bijzonder zijn, waarom zou je dan het risico nemen? Grotendeels werken op de automatische piloot brengt ook praktisch voordeel met zich mee. Het kost minder energie en daardoor heb je meer tijd over voor andere activiteiten. Ik sprak deze week secretaresses met zeer uiteenlopende nevenactiviteiten: de ene secretaresse runde naast haar baan een webwinkel in Italiaanse specialiteiten, de ander specialiseerde zich in de avonduren in babymassage en weer een ander was druk met een mooie Bed & Breakfast.

Verstandige keuze?
Op zich boeiende activiteiten, maar de vraag is of het verstandig is je loopbaan al dan niet tijdelijk op een laag pitje te zetten. De ontwikkelingen in het secretaressevak gaan in een razend tempo: de technische mogelijkheden groeien met de dag en het nieuwe werken doet bij steeds meer organisaties de intrede. Daarnaast vragen steeds meer managers om een ander type ondersteuning van hun secretaresse: het is niet meer ‘werken voor de manager’ maar ‘werken met de manager’. Het risico bestaat dat, als je veel leuke activiteiten buiten je werk om hebt, deze ontwikkelingen aan je voorbij gaan. Op het moment dat je dan echt toe bent aan iets nieuws in een aantrekkende markt, kom je er misschien achter dat je de boot hebt gemist.

Scholing
Welke keuze je ook maakt, zorg ervoor dat je vakkennis actueel is en blijft. Ook al zit je nog zo prettig en comfortabel bij je huidige werkgever. Op een dag kan alles zo maar anders zijn. Jarenlange ervaring bij dezelfde werkgever is niet genoeg om een andere baan te vinden. Sterker nog, ik hoorde laatst een recruiter zeggen: “Tien jaar ervaring is eigenlijk twee jaar ervaring en acht jaar herhaling!”.

‘s-Hertogenbosch, april 2018
Diana Mouw-van Riel