Na jaren van bezuinigen, investeren bedrijven en organisaties weer volop in opleiding en training van hun personeel. Er is zelfs een regeling van kracht die werkgevers hiertoe verplicht. Veel secretaresses zijn slecht geïnformeerd over deze mogelijkheden en als ze die wel kennen, dan voelen ze zich vaak bezwaard om hier een beroep op te doen. Daarmee doen alle secretaresses zichzelf te kort. Mbo+-secretaresses in het bijzonder, want zij missen de mogelijkheid om nu wel heel snel hun hbo te halen.

Kom nu in actie

Je bent al jaren secretaresse, hebt plezier in je werk, doet je werk goed, maar weet ook dat je meer zou kunnen betekenen voor je manager. Echter het is te druk, waardoor je geen tijd hebt om je in nieuwe zaken te verdiepen. Vervolgens ga je weer aan het werk… En zo gaat het dag in, dag uit. Investeer jij eigenlijk voldoende in je zelf? Is jouw vakkennis nog actueel? Nee? Dat is zonde!

Oud secretaressediploma onvoldoende

Tot voor kort lag de nadruk vooral op de werkervaring van een secretaresse. Dit is verleden tijd: de focus ligt nu veel meer dan ooit op diploma’s en certificaten. Er wordt nogal wat verwacht van een secretaresse! Daar waar voorheen mbo+-niveau ruim voldoende was, verwacht men nu standaard een opleiding op hbo-niveau of hoger. De meeste secretaresses vallen hierdoor buiten de boot bij veranderingen in hun huidige werksituatie.

Secretaressehogeschool

Begin het nieuwe jaar goed! Rieel start woensdag 24 januari 2018 met een speciale turbovariant van de Secretaressehogeschool. Hierbij volg je vijf trainingsdagen van mbo+ naar hbo achter elkaar. Ideaal voor jou als mbo+-secretaresse, want daardoor kun je binnen 3 maanden het hbo-certificaat behalen. Dat is de beste en snelste investering in jezelf. De feiten zijn het bewijs.

Lees ook in de Rieel-Info 47 het verhaal van Adri, bestuurssecretaresse uit Friesland. Zij zette deze stap en raadt het jou nu ook van harte aan.

’s-Hertogenbosch, november 2017

Diana Mouw-van Riel