Persoonlijke ontwikkeling is een onderwerp waar ik je regelmatig over informeer. Soms is het lastig om als secretaresse voldoende scholingsbudget te krijgen. Je werkgever keurt je verzoek af of je hebt geen werk. Wat zijn dan mogelijkheden om toch aan wat extra budget te komen? Hier de belangrijkste tips voor secretaresses die toch willen investeren in opleiding en training!

Vergoeding van je werkgever

Tot enkele jaren geleden waren er geen duidelijke regels voor werknemers als het gaat om recht op scholing. De onderlinge verschillen waren groot. Aan deze willekeur is nu een einde. Door invoering van het scholingsrecht in de nieuwe Wet Werk en Zekerheid zijn werkgevers vanaf 1 juli 2015 verplicht te investeren in scholing van hun medewerkers. Zorg dat je als secretaresse op de hoogte bent van deze regels en maak er gebruik van.

Teruggave Belastingdienst

De kosten voor opleidingen zijn in veel gevallen aftrekbaar van de inkomstenbelasting als persoonsgebonden aftrek. Wanneer je (een gedeelte van) de opleiding zelf betaalt, kan jouw belastingvoordeel dus flink oplopen! Je komt in aanmerking voor studiekostenaftrek wanneer je scholingsuitgaven een totale waarde hebben van meer dan 250 euro per jaar, met een maximum van 15.000 euro. Meer informatie hierover is verkrijgbaar via de Belastingdienst.

Scholingsvoucher UWV

Momenteel is de scholingsvoucher voor 50 jaar of ouder op. Deze voucher vertegenwoordigde een waarde van maximaal 1.000 euro inclusief btw en was vrij te besteden voor alle trainingen van Rieel. Het nieuwe kabinet heeft plannen om de geldpot voor dit voucher weer aan te vullen. Rieel zal deze plannen op de voet volgen en nieuws hierover vermelden. Als tip geef ik mee om dit ook zeker zelf te doen zodat je er zo snel mogelijk gebruik van kunt maken.

Welke keuze maak jij om jezelf te ontwikkelen? Wil je hierover eens van gedachten wisselen, laat het me dan gerust weten. Bel me op 06-30174342. Ik denk graag met je mee over een passend aanbod bij elk budget.

’s-Hertogenbosch, mei 2018
Diana Mouw-van Riel