De Secretaressehogeschool is een groot succes. Veel secretaresses halen hun hbo-certificaat en verbeteren daardoor hun positie op de arbeidsmarkt. Een deel van deze groep heeft de grens nog niet bereikt qua opleiding en ontwikkeling. Zij willen nu nog verder gaan. Dat zien wij bij Rieel graag en daarom komen wij nu met een vervolg op de Secretaressehogeschool. Een korte maar pittige leergang. Alleen bestemd voor secretaresses met ambitie.

Bedrijfs- en organisatiekunde, juist voor secretaresses

Zelf studeerde ik ooit bedrijfskunde bij de Open Universiteit. Toen ik later werkte als secretaresse had ik veel profijt van deze kennis. En nu nog steeds. Het helpt me in gesprekken met managers en directeuren: ik beheers het jargon, heb snel inzicht in de geschetste problematieken en kan met theorie onderbouwde adviezen geven. Topmanagers verwachten dit ook steeds vaker van hun secretaresse: meedenken, meepraten, voorbereiden, adviseren, spiegelen. Een echte sparringpartner! De leergang Bedrijfs- en organisatiekunde biedt secretaresses met deze ambitie het benodigde fundament.

Andere specialisaties volgen

En we blijven niet stilzitten. Na deze nieuwe leergang Bedrijfs- en organisatiekunde volgen er meer. We denken op dit moment aan de thema’s:

  • Centraal voor de groep: voor ervaren secretaresses met de ambitie zelfverzekerd in en voor groepen te spreken, als deelnemer, als gastspreker, als voorzitter of zelfs als trainer.
  • Projectmanagement: voor ervaren secretaresses met de ambitie om projecten succesvol af te ronden.
  • Leidinggeven aan secretaresses: voor ervaren secretaresses met de ambitie om leiding te geven aan secretaresses en succesvol manager te zijn van het secretariaat.

Hoe ver wil jij gaan?

Heb jij aantoonbaar hbo-niveau en wil je verder? Laat het ons weten. Schrijf je in voor de leergang Bedrijfs- en organisatiekunde en doe mee in de eerstvolgende groep die start op 9 maart 2018. Meer informatie vind je hier. Of maak je interesse alvast kenbaar voor een van de andere specialisaties. Staat jouw interessegebied niet genoemd, laat het ons dan ook weten. Suggesties voor andere onderwerpen en leergangen zijn welkom. Het maakt niet uit welke kant je op wilt gaan, als je maar blijft gaan!

’s-Hertogenbosch, december 2017
Diana Mouw-van Riel

PS: Achter de schermen volgde een pilotgroep deze nieuwe leergang. Lees in de Rieel-Info 48 de ervaringen van een van de deelnemers.